Nu såhär i början av hösten kommer det mycket gott ur jorden. En av mina favoriter är rödbetan eftersom det går att göra så mycket kul med den :)
Senaste "experimentet" blev en soppa där jag lät grovrivna rödbetor koka med lagerblad, råriven ingefära och grönsaksfond. Jag lät den stå i kylen över natten och gosa till sig, och nästa dag silade jag soppan, kokte upp den med en klick creme fraiche och skummade upp den precis innan servering.
Garnityret blev ravioli fyllda med västerbottenost, chevre och lättbrynt salladslök.
Skulle ha fotat tallriken eftersom det var så härliga färger, men ni får tänka er gul ravioli badande i den kraftigt rosa soppan :)
Till detta drack vi en 2008 Chardonnay från Dombeya i Sydafrika. För en utförlig beskrivning av det, läs gärna http://miseenbouteille.blogspot.com/search/label/Dombeya%20Wines.
Må gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar