Här är ett recept som jag använder mig av och som jag garanterar blir gott, och dessutom blir en uppskattad present när man är bortbjuden :) Dessutom är det hållbart i åtminstone några år, vet jag av erfarenhet.

1½ kg plommon
1 dl vatten
saften från 2 citroner
1 kg socker
2-3 msk salt
½ kg lök, grovt hackad
(1 vitlök)
2 dl vitvinsvinäger
½ dl gula senapsfrön
1 tsk chilipulver
Cayennepeppar till avsmakning
Skölj plommonen och plocka av ev stjälkar och RÄKNA dom. Lägg i gryta, slå på vattnet och låt koka ca 30 min under lock.
Plocka upp kärnorna och lägg i resterande ingredienser och låt koka sakta en dryg timme, till konsistensen blivit lite ”krämigare”. Rör om då och då.
Smaka av med lite cayennepeppar.
Häll upp i väl rengjorde burkar och låt svalna upp och ner. Lagra minst 1 vecka i kylen innan användning.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar