I söndags var det tänkt att Stockholmskusinen med familj skulle komma på besök.
För att visa vad Kullahalvön har att erbjuda i matväg hade det därför på lördagen blivit besök hos såväl Kullalamm som Vikentomater och Larsvikens gårdsbutik.
Björnbär plockade jag runt huset och kokte soppa på tillsammans med rosmarin, kanel, vaniljstång och ljust muscovadosocker. Det silades och reducerades och fick sen stå till sig över natten.
Lammet, i form av fint utskurna stekar och rostbiff, bryntes och kryddades med rosmarin, timjan, salt och svartpeppar, och fick sen "mogna" sakta i ugn på ca 80 grader tillsammans med salladslök. Skyn blandades med grädde och fick bara koka ihop en stund innan servering.
Till detta serverades potatisgratäng med persiljerot och ugnsbakade rödbetor.
Vinet blev ett 2006 La Grola från Allegrini eftersom jag inte fått tag i något lokaltrampat :) Men med sina mörka bär och sin kryddighet visade det sig vara ett bra val.
Björnbärssoppan värmdes på och serverades med vaniljglass från Olof Viktors.
Tyvärr blev det sjukdom i kusinfamiljen och vi fick blixtinkalla våra trevliga grannar A&M, som snabbt kom över och hjälpte till att förhindra att all mat skulle hamna som lunchlådor i frysen.
Låter smarrigt. Får se om jag vågar mig på att laga det själv...
SvaraRaderaVäntar med spänning på flera inlägg :)
Det var riktigt gott, ja, lammet vet jag inte, men allt det andra :)
SvaraRaderaVi kommer gärna igen. Återbud eller inte :D
Kram, Anna